Registreren bij het register

Aanmelden bij het Register preventieassistenten.

Nu registreren

Opleiders


Bent u opleider? We vertellen u graag waarom erkenning van uw cursus Preventieassistent van belang is.

  • Transparante kwaliteit: u maakt zichtbaar dat uw cursus voldoet aan door de sector gestelde eisen en dat u daarop wordt getoetst
  • Een erkende cursus heeft meerwaarde voor preventieassistenten: het is een voorwaarde om zich te kunnen registreren als goed opgeleide professional
  • Blijvende uitdaging en verplichting naar u zelf om de kwaliteit van de cursus op peil te houden
  • Met het predicaat ‘erkende cursus’ kunt u zich onderscheiden van andere aanbieders; het helpt assistenten en hun werkgevers voor kwaliteit te kiezen als zij op zoek zijn naar een cursus Preventieassistent. Werkgevers willen vaak weten welke cursus aan door de branche gestelde criteria voldoet.

Met ingang van 1 oktober 2014 kunnen preventieassistenten zich alleen in het register inschrijven als ze een erkende cursus Preventieassistent met goed gevolg hebben afgerond. Het is dus van belang dat u zo snel mogelijk erkenning aanvraagt voor uw cursus Preventieassistent.

De erkenning dient geldig te zijn gedurende de hele cursusduur. Blijkt tijdens een lopende cursus dat de erkenning niet verlengd kan worden, dan kunnen uw cursisten zich namelijk niet inschrijven in het Register preventieassistenten. De staat van de erkenning en de erkenningsduur wordt per cursusorganisatie inzichtelijk gemaakt op de pagina Zoek een cursus op deze site.

Registreren bij het register

Aanmelden bij het Register preventieassistenten.

Nu registreren